Tøj fra Resteröds

Pasformen, som tøj fra svenske Resteröds har, er klassisk og stilrigtig. Tøjmærket blev godt nok stiftet for hele 80 år siden, men menneskets krop ser endnu ud, som den gjorde dengang, hvorfor pasformen stadig er lige så god, som den var i mærkets tidlige dage. Vores livsstil har ændret sig, og det samme gælder vores tøjdesign. Når man bærer tøj fra brandet, har man dog mere end tøj på, man har historie på. Hver enkelt søm vidner nemlig om det håndværk, som blev født på brødrene Mattssons strikkemaskine i Resteröd sogn for mange år siden efterhånden. Tøjmærket har eksisteret i mere end 80 år, og det ønsker at gøre sig fortjent til sin eksistens. Virksomheden er ligesom alle andre afhængig af jordens ressourcer, hvorfor alt hos den handler om at tilpasse sig efter miljøets behov. De arbejder konsekvent for at indfri deres mål om at arbejde på planetens vilkår frem for deres egne. Af den grund har de altid fokus på at forbedre sig der, hvor de kan. Alle detaljer undersøges for mulige forbedringer – lige fra materialevalg til produktion. Når man køber tøj fra Resteröds skåner man altså miljøet, mennesker og dyr fra unødvendig belastning samtidig med, at man får produkter i fantastisk kvalitet.

Resteröds’ fokus på bæredygtighed

Resteröds har altid fokus på alt gøre alt, hvad de kan, for at beskytte miljøet. De leder således altid efter forbedringsmuligheder i sine værdikæder. Mærket anvender økologisk bomuld og bambus i produktionen af tøjet. Bambus er et godt materiale, fordi bambus gror så hurtigt, som det gør. Brandet bruger også Lyocell, som er et materiale, der kræver mindre vand i produktionen, hvorfor det anses som et af fremtidens materialer. De har også fokus på emballage og forsendelse, og disse gennemgår også positive forandringer hos dem. Brandet arbejder i relativt lille skala, hvilket forhindrer overforbrug. Derudover har de selvfølgelig fokus på arbejdsforholdene i sine værdikæder.

Resteröds – om bambustøj

Resteröds laver blandt andet bambustøj. Bambus er den plante på jorden, der vokser hurtigst. Den behøver desuden mindre vand og pleje end andre planter, og den er ikke afhængig af pesticider, herbicider med flere i produktionen, hvorfor den skåner miljøet og mennesker i forhold til eksempelvis bomuld. Bambusplantager absorberer mere kuldioxid og udsender mere ilt end andre skovarealer i samme størrelse. Bambustøj er let og blødt, og det krøller meget minimalt. Det er desuden holdbart, skånsomt for huden, og det har fantastiske egenskaber som eksempelvis, at det er antibakterielt.