Strik er tilbage for at blive: Prøv det danske Hjertegarn

Historisk set har strik altid været noget, der blev lært og givet videre i arv til arv. Hen ad vejen er det dog lige så småt blevet til noget, der kun var for de ældre generationer. Men eftersom håndstrik de seneste par år har fået nyt fodfæste i det danske samfund, er der derfor kommet et nyt syn på hobbyen.

Det er blevet populært som aldrig før, og i forbindelse med at der er kommet et hav af moderne mønstre, nye teknikker og spraglende materiale frem, gør det det muligt for folk at skabe traditionelt men også moderne tøj. Hos VegaGarn finder du inspiration til at komme i gang med at strikke.

Sociale medier opmuntrer strikkere

Efter opblomstringen af strik, er håndfarvet garn kommet mere og mere på mode. Sociale medier har været med til at inspirere strikkere til at udforske det gamle håndarbejde og kombinere det med andre håndarbejdsteknikker, hvor de kan udfolde sig kreativt. Et eksempel på det er Hjertegarns Armonia Handdyed merinould. Det er et strømpegarn, som også kan bruges til bl.a. bluser, hvor der efter ønske kan tilføjes en mohair tråd. Håndfarvet garn er noget, hvor de fleste kan være med. Man kan enten købe farver til farveprocessen eller finde det ude i naturen – i form af blade, løgskaller mm. Herefter presses eller koges det med det ønskede garn. På de sociale medier er der mange, der uddybende viser, hvordan man gør.

Familieejet danske Hjertegarn

Dansk Hjertegarn har siden grundlæggelsen i 1926 været en familieejet dansk virksomhed, der forhandler garn af høj kvalitet. Hjertegarn har producenter spredt over alt fra Europa til Sydamerika, hvor de sammen er med til at skabe kvalitetsprodukter. Udover at være garnproducent, fremstiller Hjertegarn også deres egne strikkeopskrifter. Disse har varierende sværhedsgrader, og materialet er nøje valgt ud fra nuværende trends, så både design, garn og farver matcher. Hvad end du er til det klassiske, moderne eller noget tredje, vil der være noget for dig at finde blandt danske Hjertegarns produkter.

Garn til det moderne samfund

At garnproducenterne følger tidens trends, kan man se på Hjertegarns produkter. Hjertegarns Vital, er et blødt uldgarn, der er superwash behandlet og kan derfor vaskes i vaskemaskinen på uldprogram. Vaskemaskinen er selvfølgelig en nyopfundet opfindelse, og selvom mange stadig tyer til håndvask af hjemmestrik, har mange garnproducenter produceret superwash behandlet garn, så ex. den travle familie kan være med og ikke skal tænke på, at strikket kryber i vaskemaskinen.