Sælg guldmønter

Hvad er prisen på guldmønter? igennem mange år har de mest almindelige guldmønter været de gamle danske 10 og 20 kroner fra perioden i mellem 1873-1931. Det betyder selvfølgelig at disse mønter i dag ikke har en påført værdi som er gældende. Men dog købes disse mønter stadigvæk. Det er nemlig for nogen blev et samleobjekt, og samle på guldmønter igennem de mange år. Det er nemlig som og have en del af den danske historie, hvor kongen og dronningen har været på guldmønten i alle disse år. Derfor som vi kender det med udbud og efterspørgsel, samt værdien på ældre ting, så vil en 10 krone fra dengang koste omkring 1500kr, og en 20kr vil kunne komme helt op og koste omkring 3000kr. Der er også nogle sjældne guldmønter som den gamle danske kurantdukater, som kan have en pris op til 4000kr. En guldmønt vil normalt veje 500 gram, og prisen for guldmønter bliver beregnet således vægt x dagspris pr. gram for møntens karat. Man vil på nogle mønter kunne finde vægten på den, ellers kan man veje den på en helt normal køkkenvægt. Den typiske karat for en guldmønt ligger et sted i mellem 18-22 karat. Så hvis du har nogle gamle guldmønter derhjemme, enten fra din barndoms eller dine forældres, så kan man altså i dag sælg guldmønter til rigtig fine priser.

Sælg guldmønter – tjek hos en specialist først

Hvor man man så sælg guldmønter? Normalt bliver salget af guldmønter opkøbt. Sælg af guldmønter er forholdsvist simpelt. Der er nogle specialister indenfor området som kan give dig en ærlig vurdering omkring priserne på dine guldmønter, så du ikke bliver snydt. Når man sælger guldmønter kræves det faktisk af politiet at man kan fremvise gyldig billedlegitimation, som for eksempel pas eller kørekort. Derefter bliver prisen aftalt imellem sælger og køber, hvor betalingen normalt foregår over mobilepay eller bankoverførsel

Sælg guldmønter – hvordan ved jeg de er ægte?

Hvordan kan man så se om ens guldmønter er ægte? En gammel og meget simpelt måde at se om ens guldmønter er den ægte vare er blot at bruge en magnet, fordi hvis den er magnetisk så er det ikke guld, men højest sandsynligt blot guldbelagt.