Sådan starter du dit eget cateringfirma
Kilder det i maven og summer det i fingrene efter at starte dit eget cateringfirma? Så er du kommet til det rette sted. Inden du blot springer ud i det, får du her et par overvejelser til processen, som du kan tage med undervejs!
Ideudvikling og en menu
Det hele starter med en idé, og gerne flere af de gode. Hvis du skal starte dit eget cateringfirma op, skal du ikke mangle kreativitet. Foruden et navn til firmaet, og måske også dannelsen af en hjemmeside, er det nødvendigt at finde på firmaets koncept og menu. Kommer du blot til at servere mad ud fra et specifikt katalog, som du selv har designet, eller er det i stedet kunderne, der kan anmode særlige retter – for en særlig pris naturligvis? Kører du med et tema, eller er maden i sig selv det vigtige?
Industriovne og udstyr
For at få dit firma stablet ordentligt på benene kræver det udstyr. Det behøves ikke at være det dyreste, vildeste udstyr fra starten, men hvis du oplever fremgang og succes, bør du hurtigt overveje at investere i eksempelvis industriovne og dyrere kvalitetsudstyr på til servering og madlavningen i sig selv. Med industriovne, der kan tage hele gastrobakker ad gangen, kan du lave meget mere mad, på meget kortere tid. Det sparer dig tid, så du kan hverve dig flere kunder ad gangen.
Medarbejdere
Ligeledes som med optimering på udstyr, vil fremgang i dit cateringfirma højst sandsynligt også betyde, at du bør skaffe dig kompetente medarbejdere. Det gælder både folk til at arbejde i køkkenet, der effektivt kan fremstille mad ud fra en opskrift, du har udformet, og folk til eventuelt at servere maden ved kunderne. Når du begynder at få mange kunder, kan du ikke gøre det hele selv, og det er okay – endda en god ting – at indse!