Planetgear – gearkasse til flere funktioner

Leder du efter en gearkasse, som kan have flere funktioner og kan bruges til noget forskelligt? Så skal du måske have fat i et planetgear.

Et planetgear er en måde at udforme en tandhjulsudveksling på. Er der brug for en præcis og solid gearing med højt omdrejningsmoment til din tandhjuls- og tandstangsløsning, anvendes et såkaldt planetgear til konstruktionen. Fordelen ved planetgear er, at du kan opnå et højt moment i forhold til gearets størrelse, og på grund af dens kompakte design opnår du en høj udveksling på begrænset plads. Dette giver gearet en lav vægt sammenlignet med andre typer gear med samme udveksling. Gearene kan på grund af deres opbygning desuden modstå store radiale og aksiale belastninger. Dets opbygning har desuden den fordel, at flere tandhjul deler belastningen mellem sig, hvilket giver gearet en længere levetid samt høj virkningsgrad. Antallet af planethjul kan variere fra 3 til 9 og bestemmer gearets udveksling. Skal et planetgear skabe en nedgearing, leveres kraften via solhjulet, og tilsvarende leveres kraften via ringhjulet i et planetgear, hvis det skal levere en op gearing. Planetgearkasser bestående af flere serieforbundne planetgear anvendes i motorkøretøjer med automatgear; planetgear anvendes desuden som overgear, som er en ekstra udveksling indbygget i forbindelse med gearkassen på en bil.

Hvis dette lyder som noget for dig og dit erhverv, så finder du her et stort udvalg af planetgear.

Stort udvalg af planetgear med flere trin

Der er mange forskellige planetgear at vælge imellem på markedet, og det er helt essentielt, at du finder lige præcis den, der passer til dig og dit erhverv. Du finder blandt andet en model GB12013FS, som har et design, der giver høj ydeevne fra kompakte dimensioner og er velegnet til en bred vifte af applikationer, herunder: mobil, boring, marine, minedrift og industri. Bred tilgængelighed af skræddersyede løsninger gør denne serie af gearkasser tilpasningsdygtig til enhver form for anvendelse, hvor en kompakt og pålidelig mekanisk transmission er nødvendig. Du finder også planetgear både med og uden bremse. Der er altså mange muligheder, så gå på opdagelse blandt planetgear og se hvordan din industri øger effektiviteten i produktionen.