Koncentrationsbesvær kan også plage voksne

Går du rundt og kæmper med at holde fokus på det, du skal? Så er du ikke alene. Og det er bestemt heller ikke et problem, der er ukendt for andre voksne. Alligevel kan det være en smule tabubelagt. For vi lever i et samfund, der værdsætter arbejdsomhed og flid. Og i dette ideel er der ikke meget plads til, at man faktisk ikke kan følge med. Men der kan være flere årsager til, at man kæmper med koncentrationsbesvær voksne. Derfor kan der også være flere mulige løsninger.

Nogle mulige årsager

For nogle er dette et problem, der rammer med tiden. For andre er det noget, der hele tiden har ligget og dulmet under overfladen. I begge tilfælde er det vigtigt at søge at finde en årsag, så du kan forbedre din livskvalitet.

Er problemet opstået med tiden eller måske ud af det blå? Det kan der være flere mulige årsager til. Det kunne blandt andet skyldes:

  • Ny medicin

  • Sindslidelser

  • Fysiske lidelser

  • Livsstil

Er det snarere noget, du har døjet med hele livet, så kan det muligvis også skyldes en opmærksomhedsforstyrrelse, som for eksempel ADHD.

Er du i tvivl om årsagen, så bør du først og fremmest søge læge. Så kan de enten bekræfte eller udelukke, at der skulle være underliggende sygdom på spil. Er det tilfældet, så vil du også kunne få bedre hjælp.

Sådan kan du hjælpe dig selv

Der findes også måder, du kan hjælpe dig selv på, når du plages af koncentrationsbesvær som voksen.

Du kan blandt andet prøve at bruge sansestimulerende redskaber i løbet af dagen, for at se om det hjælper dig til at fokusere bedre på dine opgaver.

Derudover kan du også se på, om du muligvis kan forbedre din livsstil, eksempelvis igennem kost og motion, og eventuelt med mere sollys. Den slags kan også nogle gange hjælpe dig til at bevare koncentrationen.