Kastration af din hund

“Kastration af din hund” er et udtryk, der henviser til kastrering af din hanhund. Det betyder, at man fjerner hans testikler for at forhindre avl. Vi er alle født unikke, med forskellige personligheder og gaver. De fleste mennesker anerkender dette ved at give deres kære navne baseret på deres egne personlige egenskaber. Vi er alle vigtige individer på vores egen måde. Det samme gælder for hunde, de er også individer, der har deres egen personlighed med forskellige færdigheder og talenter, som mange af dem bruger, når de udfører arbejde eller opgaver som f.eks. jagt, redning af indespærrede mennesker eller andre kæledyr, som ledsagere osv. Kastration af din hund.

Skal din hund kastrareres?

Selv om kastration af din hanhund ikke potentielt vil påvirke nogen af disse ting, kan man hævde, at kastration i sig selv heller ikke forbedrer disse evner. Men der er faktisk nogle fordele, som kan være til stor gavn for din hund i det lange løb, og også for dig som hundeejer. På Herning Dyrehospital nævner de også, at der er mange ting du bør overveje, og hvis du er i tvivl om hele oplevelsen og dit dyrs sundhed, er du meget velkommen til at ringe til dem og få en masse vejledning.

Kastration af din hund er nemmere end du tror

Der er flere grunde til, at det kan være godt for din hanhund at blive kastreret; kastration kan reducere eller forebygge forskellige problemer som prostatasygdom , testikelkræft (hos ældre hunde) og perianale adenomer (vækster omkring anus). Risikoen for at få sukkersyge vil falde, kastrerede hunde lever i gennemsnit længere end intakte hanhunde. Kastration reducerer risikoen forprostatasygdom, testikelkræft og perianale adenomer. Kastration kan også mindske risikoen for diabetes med ca. halvdelen. Kastration vil ikke ændre din hunds naturlige evne til at jage eller kæmpe, hvis det er det, den er avlet til. Den kastrerede hanhund bliver ikke doven eller fed; kastration har tendens til at resultere i en sundere voksen hund med et generelt bedre temperament. Din kastrerede hund vil stadig have lyst til at være sammen med andre hunde, men kastration kan reducere anden uønsket adfærd som f.eks. at markere territorium . Hvis du overvejer at anskaffe dig et andet kæledyr, kan kastration af dit nuværende kæledyr gøre det mindre sandsynligt, at det vil angribe den nye familiemedlem, når han kommer ind i huset.