Derfor kan du ikke undvære en vakuumpakker i dit køkken!

Markedet for køkkenredskaber bugner af maskiner af enhver slags. Man kan købe sig fattig i køkkenudstyr, og der findes altid lige en ny smart maskine, man kan bruge. Der findes maskiner til at hakke, ælte, blande og man kunne fortsætte. Men hvis der er en maskine, du ikke skal gå forbi, så er det en vakuumpakker. Vakuumpakkere er ikke blot til for at gøre arbejdet i køkkenet nemmere, men har en lang række fordele for både madvarerne og dig som forbruger.

Hvad kan en vakuumpakker?

Men hvad kan en vakuumpakker egentlig? Vakkumpakning fungerer ved, at man, ved hjælp af vakuumpakkeren, suger al luften ud af posen med sin madvare. Derved fjerner man overskydende partikler, fx bakterier, vand snavs osv. Ting man ikke ønsker i sin mad, og som kan være med til at nedbryde det. Maden er derfor forseglet, indtil man igen åbner posen. Fordelen ved dette er, at det forlænger madvarernes levetid, og beholder både smag og friskhed – selv efter nedfrysning. En anden mere praktisk fordel ved vakuumpakning er, at man også nemmere kan organisere fryseren. Vakuumpakket mad tager mindre plads, og er nemmere at overskue.

Vakuumpakning og sous vide

Det de fleste nok tænker på, ved vakuumpakning af mad, er tilberedning med sous vide. Sous vide betyder ’under vakuum’ og fungerer ved at man vakuumpakker sit kød, og tilbereder det i et vandbad. På den måde kan man sikre, at kødet har lige nøjagtig den temperatur, man ønsker, og med vakuumpakningen sikrer man også, at det beholder al den gode smag. Man får derfor perfekt tilberedt mad hver gang, og slipper tilmed for tiden og besværet ved at stå og tilberede kød på en traditionel stegepande. Så hvis du skal ud at investere i en af de mange køkkenmaskiner, der findes på markedet – så invester i en vakuumpakker.